Foto: Teus Admiraal 

Terwijl de nawinden van storm Eunice nog rondwaaide op Sportpark de Zwaaier trad Kozakken Boys aan tegen de nummer vijf Rijnsburgse Boys. Voor de Rijnsburgers was het het eerste officiële duel van 2022. Beide ploegen kwamen niet scoren en zo eindigde de wedstrijd waar het ook mee begon. 0-0.

Kozakken Boys kwam goed voor de dag in de openingsfase. Met directe passes richting de vijandelijke helft ontstond de openingskans voor Tarik Fagrach, de matchwinner van vorige week schoot venijnig op het vijandelijke doel, maar de doelman redde knap. Kansen van Thomas Marijnissen en Gwaeron Stout volgden snel, maar zonder succes.

Na de enerverende openingsfase werd het spel wat rommeliger en werden de duels vooral op het middenveld uitgevochten. Het balbezit was grotendeels voor Rijnsburgse Boys, maar tot kansen kwam het niet. Tien minuten voor rust was het toch weer Kozakken Boys dat dichtbij de 1-0 was. De kopbal van Thomas Marijnissen ging rakelings naast.

De strijd vond in de tweede helft ook vooral op het middenveld plaats. De grootste kansen werden gecreëerd via corners en vrije trappen, maar echte 100% mogelijkheden bleven voor beide ploegen uit. Kozakken Boys nam na de inbreng van Nizar Mekkaoui en Yasin Ouja wel het heft in handen en ging nadrukkelijk op zoek naar kansen.

Het overwicht raakte de Werkendammers vlak daarna wel kwijt. Nizar Mekkaoui met een oliedomme overtreding kreeg een rode kaart toegewezen.

De resterende twintig minuten zagen we een strijdbaar Kozakken Boys die vocht voor iedere meter. Rijnsburg werd levensgevaarlijk met afstandsschoten. Daartegenover een gevaarlijk Kozakken Boys in de counter. Enige kans was voor Johnny Lommers hij kopte met het achterhoofd rakelings langs het kruis.

De 0-0 eindstand mogen de Werkendammers uiteindelijk trots op zijn.

Wij willen Waterman Culinair bedanken dat zij afgelopen zaterdag Sponsor van de dag was. Al jaren lang is Waterman Culinair naast sponsor, één van onze vaste huiscateraars.

Eigenaar John de Vries opende zijn restaurant in 2002 en is een enthousiaste gastheer en ondernemer. Een veelzijdig restaurant met onbeperkte mogelijkheden. En bent u niet in de gelegenheid naar het restaurant te komen, dan brengen zij het restaurant naar u! De Waterman Culinair verzorgen en ontzorgen uw gehele catering en zorgen dat al uw wensen worden gerealiseerd.

Wij bedanken John en Monique de Vries hartelijk voor hun sponsoring en we hopen jullie nog vele jaren te mogen begroeten bij Kozakken Boys.
watermanculinair.nl

Ook willen wij Jan Lommers van J. Lommers loon- en verhuurbedrijf bedanken voor het sponsoren van de wedstrijdbal.
www.lommersvervoer.nl

 

 

Businessclub Kozakken Boys

Contact 

Nieuwe Kozakken Stoep 1,
4251 PN Werkendam

 

06 51518091