LEERDAM – EM Kantoorsystemen, gevestigd in Leerdam, is een totaalleverancier voor uw kantoor. Kantoorartikelen en kantoormeubelen, kantoormachines, facilitaire producten; alles bij één leverancier, wel zo handig en zeker zo voordelig.

Frits van Santen houdt zich binnen de onderneming vooral bezig met het inrichten van de werkplek. “Dat betekent een goed bureau, de perfecte stoel, goed licht, de juiste akoestiek en perfecte werkplek.” De coronapandemie heeft hen gedwongen te innoveren op dat gebied. “Daar zijn wij goed in geslaagd. Wij zijn heel trots op ons team dat wij in coronatijd op deze wijze hebben kunnen schakelen. Om onze klanten te kunnen bedienen hebben wij procedures aangepast. Dat resulteerde voor ons bedrijf in een heel goed 2020.” Zijn compagnon Ronald Rietveld is vooral druk geweest, en nog, met corona-preventieartikelen.

Prijsvriendelijk

Omdat kantoren bij grote bedrijven hun deuren voor het personeel gesloten hielden, werd daar minder verbruikt. EM Kantoorsystemen anticipeerde snel op de gewijzigde werksituaties. Werknemers werden gedwongen thuis te werken. “Wij ontzorgen bedrijven door voor hen al het extra werk uit handen te nemen. Ruimte is een issue, want in een woonhuis is doorgaans geen grote kantoorruimte. Mensen werken op bijzondere plaatsen, in bijvoorbeeld de hal of in de gang. Daarom hebben wij speciale prijsvriendelijke bureaus ontwikkeld voor de thuiswerker.”

Hopelijk is corona op termijn verledentijd, maar het thuiswerken wordt nu zelfs al in de Cao’s opgenomen. Dus de werkplek in huis zal blijven. “Een goede werkplek in huis blijft een prima investering”, weet Van Santen. Toch krijgt ook hij signalen dat werknemers graag hun collega’s willen ontmoeten en niet altijd online hoeven te overleggen. “Het kan dus efficiënt zijn om een tot twee dagen thuis te werken, maar de kantoorfunctie blijft toch ook heel belangrijk.”

www.emleerdam.nl

 

Interview door Wout Pluijmert

Businessclub Kozakken Boys

Contact 

Nieuwe Kozakken Stoep 1,
4251 PN Werkendam

 

06 51518091