Leendert-Jan Visser van Comfort Vermogensbeheer is blij dat er weer gesport kan worden. Hij is van oudsher nauw betrokken bij twee grote Werkendamse sportbolwerken als bestuurslid van BC Virtus basketbal en volger van de voetbalclub Kozakken Boys. “Fijn dat er weer meer mogelijk is, want ik heb het gemist.”

Comfort Vermogensbeheer mag voor mensen een deel van hun vermogen beheren. Dat trekt aan, want mensen met een bovengemiddeld vermogen gaan immers negatieve rente bij de banken betalen. Leendert-Jan Visser: “Wij zijn heel voorzichtig met potentieel nieuwe klanten. Allereerst doen wij een bakje koffie met hen om nader kennis te maken. De eerste vraag is wat hun doelstelling met hun vermogen is, want beleggen is wezenlijk anders dan sparen.”

Een slogan van Comfort Vermogensbeheer is: ‘Het beheren van vermogen is een zaak voor experts. Je vermogen uit handen geven is echter een zaak van groot vertrouwen’.

“Onze vermogensbeheerportefeuilles zijn toegespitst op het risicoprofiel van onze klanten. Wij beleggen met name in aandelen, obligaties, vastgoed en alternatieve beleggingen. Wij krijgen vragen van klanten hoe wij de financiële wereld nu inschatten. Daarom zijn wij dagelijks met ons team aan het lezen en onderzoeken wat zakenbanken vinden”, vertelt Visser. En verder: “Wat vertellen analisten en economen om zo goed als mogelijk in te schatten wat er aan de hand is. Wat kan dit voor consequenties hebben voor het vermogen van onze klanten. Belangrijker nog: aan welke knoppen zouden wij met ons team moeten draaien.”

Bij Comfort Vermogensbeheer stelt men vast dat, mede door het rentebeleid en de negatieve spaarrentes, steeds meer mensen geïnteresseerd zijn om te gaan beleggen.

En afsluitend: “Natuurlijk heeft corona ook ons geraakt. Als de vermogenswaarde van hetgeen je mag beheren met miljoenen tegelijk in waarde daalt, dan raakt dat ons direct als bedrijf. Veel belangrijker is echter hoe het onze klanten raakt. Maar het gaf naar de toekomst ook heel veel kansen.”

**

Op de foto van links naar rechts: Paul van den Hout, Gerbert Klop, Patrick Zuijderwijk, Leendert-Jan Visser, John den Otter, Guido van Hattem, Cora Teeuwen en Marc Pullen.

Foto: ‘MARIJKE fotografeert’

Interview door Wout Pluijmert

Businessclub Kozakken Boys

Contact 

Nieuwe Kozakken Stoep 1,
4251 PN Werkendam

 

06 51518091