Kozakken Boys koestert een grote groep sponsors, die de club ook in coronatijd door dik en dun blijven steunen. Swijnenburg Transport Werkendam is een goed voorbeeld van clubtrouw.

De huidige eigenaar, Henk Swijnenburg jr., is zelf in een vriendenteam actief voetballer bij Kozakken Boys. Hij koestert de sfeer rond zijn team. Zijn vader, Ap Swijnenburg, volgt het eerste elftal op de voet. Swijnenburg Transport heeft sinds hun vestiging in Werkendam in 1998 een flinke groei doorgemaakt. Lang geleden, in 1930, door Henk Swijnenburg sr. opgestart. Voorgezet in 1976 door de zoons Ap en Dick Swijnenburg. Nu, sinds 2010, is de leiding in handen van de derde generatie, Henk Swijnenburg jr. en zijn vrouw Janica Swijnenburg-Janssen.

Na de nieuwbouw in 2016 aan de Bruine Kilhaven in Werkendam, werd onlangs een nieuwe grote hal aan de overzijde van het bedrijf in gebruik genomen. Dagelijks zijn 36 vrachtwagens en 10 bussen onderweg. Het bedrijf heeft zestig medewerkers in dienst. Janica Swijnenburg-Janssen: ,,Wij zijn er trots op dat veel chauffeurs bij ons op jonge leeftijd al binnen het bedrijf werkzaam zijn. Wij leiden zelf op. Het zijn vaak enthousiaste jongens uit de regio. Vaak kennen wij de familiebanden. Wij zijn een leerbedrijf voor talenten met hart en feeling voor het chauffeursvak en zorgen voor onze medewerkers. Dit door middel van een STW sport (crossfit) les, fruit op de werkvloer en de mogelijkheid om ook als chauffeur parttime te werken. Maar eveneens een Swijnenburg app, met smoelenboek. Ook al groei je als bedrijf, het familiebedrijfgevoel blijft voor ons erg belangrijk, met en voor elkaar.”

En dan: “Wij bewegen mee met de vraag van onze klanten. Swijnenburg heeft haar pijlen gericht op de levering aan bouwmarkten en het thuis bij de consument leveren van buitenmaatse goederen door middel van een meeneemheftruck. Vanaf 2007 leveren wij al thuis (home delivery), sinds corona is de vraag naar transport van bedrijf naar consument (B2C) enorm gestegen. Wij ontzorgen onze klanten.”  Swijnenburg rijdt vooral voor webshops en bedrijven die huis- en tuingerelateerd zijn. “Daarvoor leveren wij, ook de grotere producten, thuis over de drempel of met een meeneemheftruck voor de deur.” In een groepssamenwerking met een aantal transporteurs, verdeeld over het land, (Home Delivery Team) levert Swijnenburg voor grote bouwmarkten al het tuinhout uit. Vanuit Werkendam wordt onder de lijn Den Haag/Utrecht en België aan huis geleverd. Doordat iedere transporteur zijn eigen regio bedient, denken zij aan het milieu en rijden geen onnodige kilometers. Ook de eerste elektrische meeneemheftruck staat inmiddels in bestelling.”

Swijnenburg werkt volledig digitaal, leveringsafspraken maken en laten bevestigen, track en trace op alle voertuigen en koppelingen met de systemen van hun klanten. Hierdoor kan de consument hun bestelde goederen bij de webshop of bouwmarkt volgen vanaf het ingeplande moment en hoeven zij niet lang thuis te blijven in afwachting van de levering. Ook de klant kan direct online zien wanneer de goederen afgeleverd zijn, samen met de getekende vrachtbrief. “Het is fijn om de boel op orde te hebben en te doen waar je goed in bent, hierdoor heb je tevreden klanten en trek je nieuwe klanten aan”, weet Janica Swijnenburg-Janssen.

Interview door Wout Pluijmert

Businessclub Kozakken Boys

Contact 

Nieuwe Kozakken Stoep 1,
4251 PN Werkendam

 

06 51518091