Dick van den Dool is een meer dan goede kennis van Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. Zij wonen in Gorinchem bij elkaar in de straat. “Ik spreek hem vrijwel elke dag. Als trainer voorspel ik hem een grote toekomst. Mede door zijn betrokkenheid bij de ‘boys’ ben ik met mijn bedrijf Buro van den Dool lid van de interessante Kozakken Boys-businessclub geworden.

Buro van den Dool beweegt zich vooral in de wereld van ontwikkeling van grote logistieke bedrijfspanden. De ontwikkeling en bouw van warehouses van 45.000 m2 zijn allang geen uitzondering meer. “Het lukt ons steeds om die zogenoemde ‘grote dozen’, veelal gelegen in de nabijheid van een snelweg, toch net een esthetisch verantwoord uiterlijk mee te geven”, legt Van den Dool uit. “Wij krijgen daarnaast als opdracht mee om nauwgezet naar de binnenruimte te kijken. Voor een goede logistiek van de binnenruimte gaat het vaak om centimeters. Tevens is het belangrijk dat vrachtwagens perfect voor de loading docks kunnen komen.” Een voorbeeld is een groot project in het Westland langs de A4 in Den Hoorn (zie foto), voor de Koninklijke Paardekooper Group. Buitenlandse investeerders, door Brexit veelal uit het Verenigd Koninkrijk, zijn op zoek naar opslagruimte in Nederland en doen ook zaken met Buro van den Dool.

“Sinds de oprichting van ons buro in 1995, zijn er door ons team al meer dan duizend bouwprojecten ontworpen en uitgewerkt. Vanaf 2005 wordt er gewerkt met een 3D-tekenprogramma. Het ontwerpproces begint met ruimtelijke aandacht, waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal staan. De constructeur is er vanaf het schetsontwerp bij betrokken. Dat voorkomt faalkosten achteraf”, legt Van den Dool uit. In Gorinchem heeft Buro van den Dool, in opdracht van het Fortes Lyceum, een nieuwbouw sporthal cq. turnhal ontwikkeld. Eind 2021 zal deze worden opgeleverd.

Interview door Wout Pluijmert

Businessclub Kozakken Boys

Contact 

Nieuwe Kozakken Stoep 1,
4251 PN Werkendam

 

06 51518091