LEERDAM – Paans Installatiebedrijven in Leerdam ontpopt zich steeds meer als totaalontzorger voor mkb-bedrijven en woningcorporaties. Daarbij worden niet alleen de installaties verduurzaamd, ook de isolatie en de glaspui worden aangepakt.

Commercieel directeur Leonard Paans zet de commercieel strategische lijnen uit. “Dat zijn mooie dingen, maar ik heb van mijn vader geleerd dat je nooit moet vergeten dat het echte geld altijd verdiend wordt door de monteurs op de vloer.”

Paans Installatiebedrijven is gevestigd in Leerdam maar natuurlijk stroomt er honderd procent Werkendams bloed door de aderen van een van de eigenaren, Leonard Paans. Volbloed ‘Kozak’ ook, want hij loopt zijn hele leven al rond bij Kozakken Boys. Eerst aan de Vierlaan en vanaf 2001 uiteraard op sportpark De Zwaaier. Hij was trainer en leider van jeugdteams en werd kampioen met het vrouwenteam. Paans maakte deel uit van het jeugdbestuur en stond aan de wieg van de technische commissie jeugd. Zijn bedrijf was al eens hoofdsponsor en nu nog altijd sponsor. Zijn kinderen, Fleur bij MO19 en Wessel bij MO13, voetballen bij de jeugd.

Paans geeft ons meteen een primeur. ,,Volgend seizoen word ik voorzitter van de businessclub als Dick Hoogendoorn straks de voorzittershamer van Henk de Goeij overhandigd krijgt.

Na 58 jaar staat er dus nog steeds een Paans aan het roer van het familiebedrijf. Leonard Paans is trots op de richting die het bedrijf heeft ingezet. “Met het oog op de toekomst is verduurzaming natuurlijk een must”, legt hij uit. “En duurzame energie betekent dat mensen meer elektra in huis hebben: zonnepanelen op het dak, een warmtepomp om te koelen en verwarmen en een laadpaal aan de gevel voor de elektrische auto. In al die producten hebben wij ons gespecialiseerd, zodat we een woning desgewenst helemaal kunnen verduurzamen. Als je de aanleg combineert met zonnepanelen, is dat ook nog eens een duurzame oplossing.” Naast het installatiewerk richt Paans zich tegenwoordig ook op advisering, met het aparte bedrijf Up Klimaatadvies. “Daarmee bedienen wij vooral klanten in het mkb. Met Up Klimaatadvies kunnen wij het energielabel van je pand in kaart brengen. Op basis daarvan brengen wij maatwerkadviezen uit. Daarmee zijn bedrijven helemaal ontzorgd. Wij merken dat er veel behoefte is aan zo’n totaalaanpak.”

Interview door Wout Pluijmert

Businessclub Kozakken Boys

Contact 

Nieuwe Kozakken Stoep 1,
4251 PN Werkendam

 

06 51518091