Europe@Work is een in Werkendam gevestigde uitzendorganisatie. Zij leveren dagelijks rond de tweehonderd vakmensen, vooral flexibel personeel, voor bedrijven in de regio. “Wij weten als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om goed vakpersoneel te matchen met de rest van het team”, legt Tess van Sprang, officemanager bij Europe@Work, uit. De uitzendorganisatie  heeft zich gespecialiseerd in het leveren van goed en gedreven technisch personeel voor de Nederlandse maakindustrie. Europe@Work is een jonge, frisse en dynamische organisatie, die door haar betrokkenheid, ambitie en binding met de branche, wil doorgroeien tot een grote speler in het uitzenden van (technisch) vakpersoneel. Aanvankelijk vooral gericht op de scheepsbouw. Dat verklaart ook meteen Werkendam – waar binnen het havengebied traditioneel veel vakmensen aan het werk zijn – als vestigingsplaats voor Europe@Work. Ook in andere gemeenten in de regio zijn de mensen van Europe@Work volop aan de slag. Van Sprang: “Wij trekken onze bedrijfsvoering nu wat breder door ook uitzendkrachten te koppelen aan bedrijven werkzaam in de logistiek of productie.”

Hoog arbeidsethos
Europe@Work heeft vooral Oost-Europees gekwalificeerd personeel aan het werk. Maar uiteraard vinden ook Nederlandse werkkrachten hun weg bij het van oorsprong Werkendamse bedrijf. Het gaat daarbij voornamelijk om lassers, ijzerwerkers, pijpfitters en constructiebankwerkers. “Met de schaarste aan Nederlandse vakmensen, hebben wij deze mensen hard nodig. Zij hebben daarnaast een zeer hoog arbeidsethos en dat werkt voor onze klanten erg prettig. Het werk aan een schip moet nu eenmaal zo snel mogelijk af.”
Corona heeft Europe@Work slechts licht geraakt. “Natuurlijk waren ook onze mensen bezorgd over hun thuissituatie. Zij zijn soms ook even terug geweest naar hun thuisland, maar op dit moment is iedereen weer, met een negatieve coronatest, volop aan de slag. Wij hebben veel mooie projecten en onze mensen zijn in de inmiddels veertig herkenbare oranje/witte auto’s onderweg.” Als corona het toelaat is het nog dit jaar tijd voor een feestje, want Europe@Work bestaat twaalfenhalf jaar. Meer informatie: www.europeatwork.nl

Businessclub Kozakken Boys

Contact 

Nieuwe Kozakken Stoep 1,
4251 PN Werkendam

 

06 51518091