OMRU Scheepsramen
Oersterke aluminium ramen én deuren voor binnenvaartschepen, werkboten en passagiersschepen

Bij OMRU Scheepsramen kennen wij onze kracht. Al 15 jaar maken wij aluminium scheepsramen op maat voor binnenvaartschepen, passagiersschepen en werkboten. Robuuste producten die voldoen aan de strenge kwaliteitsnorm ISO 3903 en op het gebied van kwaliteit en veiligheid niets te wensen overlaten. Dat vinden ook de partijen die onze ramen regelmatig certificeren zoals Bureau Veritas, Register Holland, Lloyds e.a. Begin dit jaar hebben wij onze productiefaciliteiten uitgebreid met een nieuwe productielijn voor deuren, schuifdeuren en vouwwanden. Vanaf nu kunt u bij ons terecht voor een compleet pakket ramen en deuren. Door ons geproduceerd, geleverd én vakkundig gemonteerd.

 

Bij OMRU zijn we breed georiënteerd. Eigenlijk net zo breed als het begrip ‘binnenvaart’ is. Onze aluminium ramen en deuren leveren wij aan eigenaren en (af)bouwers van motorschepen en tankers. Maar het zijn ook veelgevraagde producten voor toepassing in werkboten zoals duwboten, sleepboten, boten voor hulp- en reddingsdiensten, pontons en veren. En vergeet vooral ook de passagiersvaart niet. Steeds meer rederijen rusten hun vloot uit met onze maatwerkramen en -deuren.
Kwaliteitsdeuren uit eigen productie
Onze deuren, schuifdeuren en vouwwanden maken wij op basis van thermisch onderbroken profielen. We hebben diverse standaardmodellen in ons assortiment, maar er is ook altijd maatwerk mogelijk. Zo kunnen wij deuren in elke gewenste RAL-kleur leveren. En voorzien van een glaspakket dat beantwoordt aan uw wensen op het gebied van geluidsisolatie en/of klimaatbeheersing. Vraag ons naar de vele opties en mogelijkheden. Kijk ook op www.omruscheepsramen.com.

Veiligheid voorop: ISO 3903
Voor het ontwerpen en bouwen van schepen en boten gelden strenge veiligheidseisen.

Onze scheepsramen zijn ISO 3903 gecertificeerd en voldoen aan alle technische voorschriften die wettelijk zijn bepaald. Om daaraan te voldoen, moet o.a. de mechanische sterkte van onze raamprofielen uitgebreid worden getest door middel van zogenaamde druktests. Misschien geen verrassing, maar zowel onze thermisch onderbroken vaste ramen als klapramen met klemblokken hebben deze tests glansrijk doorstaan. Een mooi compliment voor onze productspecialisten. En een extra bevestiging van onze kwaliteit voor u.

Nieuw: geluidsreductie profiel voor de binnenvaart
Vanzelfsprekend beschikken wij bij OMRU over de kennis om voor uw specifieke situatie de benodigde glasdikte te berekenen volgens de wettelijke normen voor de binnenvaart. Wat betreft geluidsreductie kunnen wij ver voor u gaan. Wij stellen een glaspakket samen waarin wij de ideale combinatie maken van spouwbreedte, glasdikte en coatings. Met ons nieuwste profiel kunnen wij een geluidsreductie (Rw) van
± 50 dB (globale geluidsverzwakkingsindex) realiseren. Stiller wordt het bij u aan boord bijna niet.

Hogere isolatiewaarde
De isolatiewaarde (U-waarde) van onze profielen voor de binnenvaart bedraagt standaard  ± 2,68 W/m².K (globale isolatiewaarde). Deze kunnen wij optioneel verder voor u verbeteren tot ± 1,1 W/m².K (globale isolatiewaarde). Dit doen wij door aan de binnenkant van de spouw een speciale coating aan te brengen. Een andere interessante optie die wij aanbieden is raamtracing. Door het glas te verwarmen heeft u bij extreme temperaturen nooit last van hinderlijke condensvorming. Zeker bij nieuwbouw het overwegen waard. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 Geen corrosie van binnenuit
Bij OMRU verlijmen we de ruiten altijd in onze aluminium scheepsramen. In onze ogen is dit de beste methode. Veel ruiten worden met een rubber in een raamprofiel gemonteerd. Dat ziet er minder mooi en minder strak uit als verlijmd glas. Daarnaast krijgen zoutkristallen bij verlijmd glas geen kans om zich te nestelen tussen het rubber en het aluminium. De kans op vervelende corrosievorming of lekkages is daardoor nihil. Bovendien is de constructie bij verlijmd glas steviger. Dat is met name belangrijk bij klapramen. Met verlijmd glas kan het klapbare deel niet gaan doorhangen in het profiel en het kozijndeel niet raken.

 Vakspecialisten
U krijgt bij ons topkwaliteit van Nederlandse makelij inclusief de best denkbare service. Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over het hele proces van offerte tot aan eindmontage. Onze serviceorganisatie is er dan ook op gebrand om u de beste ervaring te bezorgen. Wij werken uitsluitend met eigen vakspecialisten die uw nieuwe scheepsramen perfect (digitaal) inmeten en monteren. Door onze afdeling Planning wordt u goed op de hoogte gehouden van de status en voortgang van uw order.

Ramen of deuren nodig voor uw nieuwbouw- of refitproject?

Neem contact op met Yvo de Ruijter: tel. +31 (0)6 203 51 424. Of vraag een offerte aan via
www.omruscheepsramen.com/offerte.

Namens Kozakken Boys, hartelijk dank voor jullie partnerschap.

Businessclub Kozakken Boys

Contact 

Nieuwe Kozakken Stoep 1,
4251 PN Werkendam

 

06 51518091